Cuketové komínky s mozzarellou

Také máte na zahrádce cuketu a už nevíte, co s ní?

 

Nevím, proč ty cukety rostou jako šílené. Už jsem dělala cuketové zelí, guláš z cukety a s fazolemi, cuketovou buchtu, cuketu plněnou masem  a naposledy jsem je smažila.  Následně jsem však byla nespravedlivě obviněna svým přítelem, že ho chci tou cuketou zabít. To kvůli tomu smažení.

A sousedi? Ti se přede mnou už schovávají, abych jim zase nevnutila  další cuketu.

Ale nevadí. Cuketa je velice inspirativní.

Proč neuvařit něco zdravého a chutného?

  • Cuketu jsem nejdříve důkladně omyla a překrojila na několik částí. Já jsem měla celkou velikou, takže těch částí bylo pět.Takto připravené cukety jsem dala vařit do vody na 5 minut.
  • Mezitím jsem si připravila nádivku z další nastrouhané cukety, z nastrouhané mozzarelly a z vajíčka. Přidala špetku soli, špetku pepře a prolisovaný česnek. Ten se hodí vždy jako ochrana proti upírům.

 

  • Cukety jsem vyjmula z vody, nechala zchladit a vydlabala vnitřek tak, abych neprošla až přes dno.
  • Připravenou nádivkou jsem naplnila uvařenou cuketu.
  • Poté jsem každý takto vzniklý komínek potřela sýrovou omáčkou s apetitem v sáčku.
  • Všechny komínky cukety jsem uložila na pekáč a dala je péct na 180 °C asi na půl hodiny.

 

 

Výsledek byl velmi chutný a zdravý.

 

Přeji krásné inspirativní tvoření s cuketou. 100_0117

http://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/cuketove-kominky-s-mozzarellou