Také máte na zahrádce cuketu a už nevíte, co s ní?
Nevím, proč ty cukety rostou jako šílené. Už jsem dělala cuketové zelí, guláš z cukety a s fazolemi, cuketovou buchtu, cuketu plněnou masem a naposledy jsem je smažila. Následně jsem však byla nespravedlivě obviněna svým přítelem, že ho chci tou cuketou zabít. To kvůli tomu smažení.
A sousedi? Ti se přede mnou už schovávají, abych jim zase nevnutila další cuketu.
Ale nevadí. Cuketa je velice inspirativní.
Proč neuvařit něco zdravého a chutného?
- Cuketu jsem nejdříve důkladně omyla a překrojila na několik částí. Já jsem měla celkou velikou, takže těch částí bylo pět.Takto připravené cukety jsem dala vařit do vody na 5 minut.
- Mezitím jsem si připravila nádivku z další nastrouhané cukety, z nastrouhané mozzarelly a z vajíčka. Přidala špetku soli, špetku pepře a prolisovaný česnek. Ten se hodí vždy jako ochrana proti upírům.
- Cukety jsem vyjmula z vody, nechala zchladit a vydlabala vnitřek tak, abych neprošla až přes dno.
- Připravenou nádivkou jsem naplnila uvařenou cuketu.
- Poté jsem každý takto vzniklý komínek potřela sýrovou omáčkou s apetitem v sáčku.
- Všechny komínky cukety jsem uložila na pekáč a dala je péct na 180 °C asi na půl hodiny.
Výsledek byl velmi chutný a zdravý.