Trhané koláče

Ingridience :

450 g hladké mouky

200 ml mléka

60 g sušené droždí

60 g másla

50 – 70 g cukru

1 vejce

citrónová kůra

Náplň:

kostka tvarohu

1 vejce

cukr krystal

150 ml smetany

1-2 lžíce pudingu ( ovocný nebo čokoládový

Postup :

Do mísy nalejeme 2 dcl mléka, nasypeme sušené droždí, 50 g cukru, vejce, citrónovou kůru a sůl. Přidáme 60 g másla a 450 g hladké mouky. Těsto důkladně zpracujeme a necháme 50 minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň z kostky tvarohu, z vejce, z cukru krystalu a citrónové kůry. Zalijeme 150 ml smetany, přidáme lžíce pudingu a zamícháme.

Nakynuté těsto vyválíme na válu a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krupicovým cukrem. Zabalíme a děláme nití šneky. Na plech dáme pečící papír a tyto šneky pokládáme blízko sebe. Prstem uděláme ďůlek a naplníme náplní z tvarohu. Tam pak vložíme ovoce předem opláchnuté, ideálně jahody čerstvě natrhané. Pečeme asi 35 minut na 175 °C, podle zvyklostí trouby. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.