Trhané koláče

Ingredience:

Hladká mouka 450 g

Mléko 200 ml

Sušené droždí

Máslo 60g

Cukr 50-70g

Vejce 2 kusy

Citrónová kůra

Sůl špetka

Tvaroh 1 kostka

Smetana 30% 150 ml

Vanilkový puding 1-2 lžíce

Postup :

Do misky nalejeme mléko a nasypeme sušené droždí. Přidáme cukr, rozklepneme vejce a dáme špetku soli. Také nastrouháme citrónovou kůru.

Rozmícháme metličkou a přidáme rozpuštěné máslo a hladkou mouku. Zpracujeme v hladké těsto a necháme 50 minut kynout.

Připravíme náplň z jedné kostky tvarohu, cukru krystalu, vejce, citrónové kůry, 150 ml smetany a 1 lžíce pudingu.

Vykynuté těsto vyválíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem krystalem. Vyválené těsto zavineme a nití odkrajujeme kolečka, která poklademe na plech vedle sebe. Prstem do každého z nich vytvoříme důlek, do kterého dáme připravenou náplň. Na tuto náplň poklademe ovoce, mohou být jahody, já jsem použila černý rybíz. Pečeme v troubě na 175 ° 35 minut.