Ingredience:
Hladká mouka 450 g
Mléko 200 ml
Sušené droždí
Máslo 60g
Cukr 50-70g
Vejce 2 kusy
Citrónová kůra
Sůl špetka
Tvaroh 1 kostka
Smetana 30% 150 ml
Vanilkový puding 1-2 lžíce
Postup :
Do misky nalejeme mléko a nasypeme sušené droždí. Přidáme cukr, rozklepneme vejce a dáme špetku soli. Také nastrouháme citrónovou kůru.
Rozmícháme metličkou a přidáme rozpuštěné máslo a hladkou mouku. Zpracujeme v hladké těsto a necháme 50 minut kynout.
Připravíme náplň z jedné kostky tvarohu, cukru krystalu, vejce, citrónové kůry, 150 ml smetany a 1 lžíce pudingu.
Vykynuté těsto vyválíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem krystalem. Vyválené těsto zavineme a nití odkrajujeme kolečka, která poklademe na plech vedle sebe. Prstem do každého z nich vytvoříme důlek, do kterého dáme připravenou náplň. Na tuto náplň poklademe ovoce, mohou být jahody, já jsem použila černý rybíz. Pečeme v troubě na 175 ° 35 minut.