Hrníčkový borůvkový koláč

Tímto koláčem nic nezkazíte a uděláte radost každému mlsounovi.

A navíc – borůvky jsou velmi zdravé a mají mnoho pozitivních účinků a to nejenom na zrak. Přidání bílého jogurtu navíc dělá těsto nejen lehkým a svěžím, ale zvyšuje také vláčnost a šťavnatost.

Postup:

Smíchala jsem dva kelímky bílého jogurtu, dva hrnky polohrubé mouky, jeden hrnek cukru krystalu, dvě vejce a jeden prášek do pečiva. Já používám kuchyňský robot, na který nedám dopustit.

Těsto jsem rozetřela do vymazané a vysypané koláčové formy a pokladla borůvkami. Já jsem nyní použila již mražené borůvky.

Přísady na drobenku – hrubou mouku, máslo a cukr krystal – jsem promnula a nasypala na koláč.

Pekla jsem v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi dvacet minut, až drobenka zezlátne.