Rybízová bábovka

Rybízová bábovka
Ingredience :
vejce 2 ks
rostlinný  olej 0,5 hrnek
mléko 1 hrnek
polohrubá mouka 2 hrnek
hrnek krupice 1 hrnek
červený rybíz 0,5 hrnek
prášek do pečiva 1 ks
vanilkový cukr 1 ks

Mám pro vás recept na jednoduchou bábovku, která se skládá z levných a snadno dostupných surovin. Tento postup na bábovku je směšně snadný a přidané ovoce dodá svátečnímu nedělnímu odpoledni svěží chuť

Postup: V míse smícháme polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr a kypřící prášek.

V jiné míse smícháme vajíčka, mléko a olej. Po smíchání přidáme do suché směsi a promícháme.

Poté přidáme opraný rybíz, já jsem použila mražený.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

Připravené a smíchané těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme asi 45 minut na 160°C – záleží na zvyklostech trouby.