Ingredience :
hladká mouka 300 g
máslo 150 g
bílek 1 ks
sůl 1 špetka
rajčata 10 ks
mozzarella 500 g
čerstvě mletý pepř 1 špetka
bazalka 1 špetka
voda 3 lžíce
Z tohoto koláče by Italové měli jistě radost!
Jednoduchý a chutný recept, jak zužitkovat přebytečnou úrodu rajčat a vyvolat letní atmosféru.
Ale jak na to?
V míse jsem smíchala hladkou mouku se solí a přidala na kostičky nakrájené máslo.
Ručně jsem vytvořila drobenku, ke které jsem pak přidala bílek, vodu a hrst sušené bazalky pro provonění. Takto vzniklé těsto jsem zabalila do potravinářské fólie a dala odležet asi tak na hodinu do lednice.
Odležené těsto jsem vyválela válečkem a vložila na pekáč, do kterého jsem předtím vložila pečící papír.
Omyla jsem a nakrájela rajčata. Mozzarellu jsem také nakrájela na tenké plátky. To jsem střídavě pokládala na těsto, osolila a opepřila.
Pekla jsem v předehřáté troubě asi 35 minut. Chutná teplý i studený.