Restovaná zelenina

Restovaná zelenina

Ingredience :
rajčata1 kg
cibule 3 ks
cuketa 2 ks
paprika 4 ks
žampióny 8 ks
olej1 dcl
sůl1 špetka
mletý černý pepř 1 špetka

Jak vykouzlit kotel plný zeleniny

Rajčata omyjeme a odstraníme vnitřek, takže zůstane pouze vnější dužina. Nakrájíme na silnější plátky.

Papriky omyjeme a nakrájíme na silnější plátky.

Cuketu neloupeme, ale pouze omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Je vhodnější menší cuketa, aby tam nebyla velká  jádra.

Žampióny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a restujeme cibuli.

Postupně orestujeme každou zeleninu a to zvlášť.

To všechno smícháme dohromady, ochutíme solí a pepřem.

Protože nejsme žádní troškaři, průměr hrnce na obrázku má 40 cm.