Ingredience :
losos 500 g
cibule 1 ks
mrkev 3 ks
pórek 1 ks
citrónová šťáva 2 lžíce
sůl 1 špetka
gouda 100 g
kysaná smetana s bylinkami 120 g
umletý pepř 1 špetka
snítka zelené bazalky 1 ks
Že jsou ryby zdravé, to každý ví. Máte však strach ze všech těch příprav?
Zdravé recepty z ryb nejsou vůbec těžké na přípravu. Vyzkoušejte tento recept.
1. Nákypovou formu lehce vymažte máslem. Rybí filety pokapejte citrónovou šťávou, vložte je do této zapékací formy a lehce osolte.
Oloupejte cibuli nakrájejte na malé kostičky.
Oloupejte mrkev, očistěte a nastrouhejte nahrubo.
Pórek očistěte a nakrájejte ho na tenká kolečka.
2. Cibuli osmahněte na pánvi na oleji. Přidejte nastrouhanou mrkev a pórek a vše orestujte.
Nastrouhejte goudu.
Kysanou smetanu smíchejte se zeleninou.
Směs osolte, ochuťte pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Rozložte rybí filety.
Posypte je nastrouhanou goudou.
Ryby pečte asi 30 minut, podle zvyklostí trouby.
3. Ryba je upečená. Vyjměte a naservírujte na talíř.