Skotská vejce, nebo i pštrosí vejce. Příjemná úprava mletého masa, navíc jednoduchá a rychlá

60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience :
mleté maso 500 g
vejce 5 ks
cibule 1 ks
česnek 5 stroužek
majoránka1 špetka
sůl1 špetka
strouhanka1 sklenička
mletý černý pepř 1 špetka
Skotská vejce, nebo i pštrosí vejce. Příjemná úprava mletého masa, navíc jednoduchá a rychlá

Umícháme směs z cca 500 g mletého masa, 5 stroužků nastrouhaných česneků, lžičky majoránky a jednoho vejce

Nadrobno nakrájíme cibuli, kterou přidáme do této směsi. Asi ze tří rohlíků uděláme strouhánku, kterou přidáme do takto upraveného mletého masa. Osolíme, opepříme a dobře zpracujeme.

Mezitím uvaříme čtyři vejce natvrdo. Ty oloupeme a obalíme v mleté směsi. Hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule ,,pštrosí vejce“ – klademe na olejem vymaštěný pekáček.

Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Občas podle potřeby podlijeme vodou.

Můžeme podávat s bramborovou kaší, s bramborem, se zeleninou, každému dle jeho chuti…..Dobrou chuť!