60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience :
mleté maso 500 g
vejce 5 ks
cibule 1 ks
česnek 5 stroužek
majoránka1 špetka
sůl1 špetka
strouhanka1 sklenička
mletý černý pepř 1 špetka
Umícháme směs z cca 500 g mletého masa, 5 stroužků nastrouhaných česneků, lžičky majoránky a jednoho vejce
Nadrobno nakrájíme cibuli, kterou přidáme do této směsi. Asi ze tří rohlíků uděláme strouhánku, kterou přidáme do takto upraveného mletého masa. Osolíme, opepříme a dobře zpracujeme.
Mezitím uvaříme čtyři vejce natvrdo. Ty oloupeme a obalíme v mleté směsi. Hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule ,,pštrosí vejce“ – klademe na olejem vymaštěný pekáček.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Občas podle potřeby podlijeme vodou.
Můžeme podávat s bramborovou kaší, s bramborem, se zeleninou, každému dle jeho chuti…..Dobrou chuť!