Velikonoční nádivka s pažitkou

Velikonoční nádivka s pažitkou.

Uvaříme doměkka uzené maso, nesmí se ale rozpadnout. Vyjmeme a necháme vychladnout.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, nalejeme na ně mléko, rozpuštěné máslo a žloutky ze šesti vajec a necháme vsáknout.

Vychladlé maso nakrájíme také na malé kostičky.

Do vlhkého pečiva přidáme maso, sůl, pepř a nakrájenou pažitku. Já jsem použila pažitku, kterou jsem měla v mrazáku z minulého roku.

Nakonec přidáme sníh z bílků a důkladně promícháme.

To celé dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 40 minut, závisí na zvyklostech trouby.

20 minut min.
Příprava
40 minut min.
Vaření
8 porcí
Ingredience :
rohlíky den staré 6 ks
vejce  6 ks
vařené uzené maso 40 dkg
sůl1/2 lžička
mletý černý pepř 1 špetka
pažitka3 hrst
máslo 50 g
mléko 200 ml