Kynutá hnízda

Kynutá hnízda

Z droždí, lžičky mouky a kapky vlahého mléka zaděláme kvásek.

Tento kvásek pak přidáme do ostatních surovin – cukru a hladké mouky – a zaděláme hladké  těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň – v kastrůlku svaříme mák, mléko a pudingový prášek. Pak vmícháme povidla, skořici a cukr a ještě jednu minutu povaříme.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a ty rozválíme na stejné pruhy. Na každý kousek těsta dáme část náplně a zavineme jako závin. Ten stočíme do pruhu a na konci pořádně přitiskneme, aby nevytékala náplň.

Hotová hnízda dáme na plech, na který předtím položíme pečící papír. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 15 minut dokynout.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut dozlatova.

Do každého hnízda usadíme jedno vajíčko.