Z droždí, lžičky mouky a kapky vlahého mléka zaděláme kvásek.
Tento kvásek pak přidáme do ostatních surovin – cukru a hladké mouky – a zaděláme hladké těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň – v kastrůlku svaříme mák, mléko a pudingový prášek. Pak vmícháme povidla, skořici a cukr a ještě jednu minutu povaříme.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a ty rozválíme na stejné pruhy. Na každý kousek těsta dáme část náplně a zavineme jako závin. Ten stočíme do pruhu a na konci pořádně přitiskneme, aby nevytékala náplň.
Hotová hnízda dáme na plech, na který předtím položíme pečící papír. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 15 minut dokynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut dozlatova.
Do každého hnízda usadíme jedno vajíčko.