Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Tyto plátky dobře naklepeme. Čím lépe je maso naklepané, tím kratší dobu se dusí. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme.
Vajíčka uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme pod studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Špekáčky oloupeme a také nakrájíme na čtvrtky.
Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme plátek anglické slaniny. Doprostřed položíme vejce, špekáček a okurku. Takto připravené plátky svineme režnou nití a hlavně dobře uvážeme konce.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk a něm orestujeme cibuli. Do této cibule vložíme připravené ptáčky a ze všech stran opékáme.
Zalijeme vodou a přidáme kostku z masoxu. Přikryté poklicí necháme minimálně 120 minut dusit.
Když je maso měkké, tak ptáčky vyndáme. Do omáčky přidáme vejce i okurky. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, sůl i pepř a těstíčko nalijeme do omáčky. Přidáme nálev z okurek a omáčku ještě asi 20 minut povaříme. Nakonec vrátíme do omáčky prohřát ptáčky zbavené nití.