Cuketová buchta slaná
cuketa 1 kg
salám nebo jiná uzenina30 dkg
cibule 1 ks
vejce5 ks
olej1/2 hrnek
polohrubá mouka 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 1 ks
nastrouhaný sýr Eidam 1 hrnek
sůl 1 špetka
pažitka 1 hrst
Cuketu jsem oloupala a nahrubo nastrouhala. Je důležité jí dost osolit a nechat chvíli odležet, aby pustila vodu.
Mezitím jsem si nakrájela uzeninu, cibuli a pažitku.
Slila jsem vodu z cukety a ještě rukou vymačkala. Přidala jsem cibuli, nakrájenou uzeninu, pažitku, vejce, olej, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a nastrouhaný sýr Eidam.
Dobře jsem promíchala a vylila na vymazaný a vysypaný plech. Pekla jsem asi 45 minut při 175°C. Hotovo je tehdy, když je buchta růžová. Dobře se krájí až když je dobře vystydlá.