Mrkvový cheesecake

20 min.
příprava
40 min.
vaření
10 porce
Ingredience
  • jemně nastrouhaná mrkev    1 a 1/2 hrnek
  • vejce    2 ks
  • hnědý cukr    1/3 hrnek
  • moučkový cukr    2/3 hrnek
  • olej    1/2 hrnek
  • mletá skořice    1 lžička
  • strouhaný muškátový oříšek    1/2 lžička
  • polohrubá mouka    1 a 1/4 hrnek
  • kypřící prášek do pečiva    1 ks
  • měkký tvaroh    2 ks
  • moučkový cukr    2/3 hrnek
  • vejce    2 ks
  • zakysaná smetana    1/2 hrnek

V misce rozšleháme 2 vejce s hnědým cukrem i s moučkovým cukrem.

Potom přilijeme  olej, vsypeme mletou skořici a strouhaný muškátový oříšek a promícháme.

Mrkev očistíme, oloupeme, nastrouháme a přidáme.

Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a přidáme do těsta.

Na náplň promícháme dva tvarohy s moučkovým cukrem a s vejcem. Do takto připravené náplně zašleháme zakysanou smetanu.

Dortovou formu vyplníme pečícím papírem a postupně vrstvíme tvarohovým a mrkovým těstem.

Pečeme při 180°C asi 40 minut.

Zdobíme smetanou nebo tvarohem.