Rajská polévka s řapíkatým celerem

 

Věděli jste, že v Americe je řapíkatý celer velmi oblíbený? Já jsem vyzkoušela svěží celerové řapíky v této jednoduché polévce a moc nám chutnala.

10 min.
příprava
30 min.
vaření
6 porce
Ingredience
  • sterilovaná loupaná rajčata    1 ks
  • řapíkatý celer    150 g
  • hladká mouka    30 g
  • máslo    50 g
  • nové koření    5 ks
  • bobkový list    1 ks
  • zeleninový vývar    1 l
  • cukr krupice    1 špetka
  • sůl    1 špetka
  • zakysaná smetana    250 ml

Postup:

Na másle osmažíme pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření.

Následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.

Otevřeme konzervu sterilovaných loupaných rajčat a přidáme spolu s cukrem krystalem. Krátce osmažíme a za stálého míchání zalijeme zeleninovým vývarem.

Přidáme bobkový list, osolíme a vaříme do změknutí řapíkatého celeru na skus.

Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem.

Na  závěr přidáme kelímek zakysané smetany a posypeme pažitkou.