Věděli jste, že v Americe je řapíkatý celer velmi oblíbený? Já jsem vyzkoušela svěží celerové řapíky v této jednoduché polévce a moc nám chutnala.
10 min.
příprava
|
30 min.
vaření
|
6 porce
|
- sterilovaná loupaná rajčata 1 ks
- řapíkatý celer 150 g
- hladká mouka 30 g
- máslo 50 g
- nové koření 5 ks
- bobkový list 1 ks
- zeleninový vývar 1 l
- cukr krupice 1 špetka
- sůl 1 špetka
- zakysaná smetana 250 ml
Postup:
Na másle osmažíme pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření.
Následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.
Otevřeme konzervu sterilovaných loupaných rajčat a přidáme spolu s cukrem krystalem. Krátce osmažíme a za stálého míchání zalijeme zeleninovým vývarem.
Přidáme bobkový list, osolíme a vaříme do změknutí řapíkatého celeru na skus.
Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem.
Na závěr přidáme kelímek zakysané smetany a posypeme pažitkou.