Letní kuřecí salát

Postup na letní kuřecí salát:

20 min.
příprava
60 min.
vaření
4 porce
Ingredience
  • kuřecí prsíčka    300 g
  • těstoviny    500 g
  • sterilovaná zelenina    1 ks
  • kečup    3 lžíce
  • ocet    1 lžíce
  • hořčice    2 lžíce
  • olej    2 lžíce
  • cukr krupice    2 lžička
  • sůl    1 špetka
  • sedmikrásky    1 hrst
  • majonéza    250 ml
  • sterilovaná zelenina    1 ks

Nejdříve jsem dala vařit kuřecí prsíčka do lehce osolené vody. Vařila jsem je asi hodinu a po vychladnutí jsem si je nakrájela na kostičky.

Mezitím jsem dala také vařit těstoviny. Já jsem použila těstoviny ve tvaru mašliček.

Také jsem si připravila zálivku na salát. V malém hrnci jsem smíchala kečup, hořčici, olej, dvě lžičky cukru, lžici octu a špetku soli. To všechno jsem krátce povařila a dala vychladnout. Po vychladnutí jsem to smíchala s malou majonézou.

Tak – kuře a těstoviny jsou uvařené a zálivka přichystána.

Kuře a těstoviny jsem vložila do mísy a promíchala. Přidala jsem sterilovanou zeleninu, v tomto případě jsem použila konzervu Bonduelle Creatif Klasik.

Přidala jsem zálivku a promíchala.

Na zahrádce jsem natrhala hrst sedmikrásek a celý salát jím posypala.

A tak vznikl chutný letní kuřecí salát.