Postup na letní kuřecí salát:
20 min.
příprava
|
60 min.
vaření
|
4 porce
|
- kuřecí prsíčka 300 g
- těstoviny 500 g
- sterilovaná zelenina 1 ks
- kečup 3 lžíce
- ocet 1 lžíce
- hořčice 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- cukr krupice 2 lžička
- sůl 1 špetka
- sedmikrásky 1 hrst
- majonéza 250 ml
- sterilovaná zelenina 1 ks
Nejdříve jsem dala vařit kuřecí prsíčka do lehce osolené vody. Vařila jsem je asi hodinu a po vychladnutí jsem si je nakrájela na kostičky.
Mezitím jsem dala také vařit těstoviny. Já jsem použila těstoviny ve tvaru mašliček.
Také jsem si připravila zálivku na salát. V malém hrnci jsem smíchala kečup, hořčici, olej, dvě lžičky cukru, lžici octu a špetku soli. To všechno jsem krátce povařila a dala vychladnout. Po vychladnutí jsem to smíchala s malou majonézou.
Tak – kuře a těstoviny jsou uvařené a zálivka přichystána.
Kuře a těstoviny jsem vložila do mísy a promíchala. Přidala jsem sterilovanou zeleninu, v tomto případě jsem použila konzervu Bonduelle Creatif Klasik.
Přidala jsem zálivku a promíchala.
Na zahrádce jsem natrhala hrst sedmikrásek a celý salát jím posypala.
A tak vznikl chutný letní kuřecí salát.