Linecká kuřátka ze žitné mouky.
10 min.
příprava
|
30 min.
vaření
|
50 porce
|
- hladce namletá žitná mouka 210 g
- žloutky 2 ks
- máslo 170 g
- moučkový třtinový cukr 50 g
- kůra z citrónu 1/2 lžička
Do změklého másla jsem přidala moučkový třtinový cukr, žloutky a kůru z citrónu. Vše jsem dobře promíchala, přidala hladce namletou žitnou mouku a zpracovala těsto. To jsem vložila do potravinového sáčku a vložila do lednice do druhého dne.
Vychladlé těsto jsem vyválela asi na dva milimetry silný plát. Tvořítkem jsem vykrájela kuřátka a do každého druhého vykrojila malé kolečko.
To jsem dala péct do předem vyhřáté trouby na 150°C asi 10 minut do lehkého sezlátnutnutí.
Vychladlá kuřátka jsem k sobě spojila domácí marmeládou.