Nejdříve omyjeme a naklepeme kotlety.
Poté smícháme bobkový list, tymián, rozmarýn a majoránku se čtyřmi lžičkami olivového oleje. Kromě koření tam přidáme i stroužky propasírovaného česneku.
Marinádou potřeme omyté a naklepané maso.
Necháme odležet asi třicet minut.
Mezitím uvaříme jedlé kaštany v horké vodě a to po dobu 40 minut. Tyto kaštany je třeba předtím naříznout.
Uvařené kaštany oloupeme.
Ručním mixérem je rozmixujeme na hustší krém.
Tento kaštanový krém dáme do kastrůlku. Přidáme máslo a smetanu. Zvolna a za stálého míchání vaříme asi deset minut.
Kotlety osmahneme přibližně 5-10 minut z každé strany. Podle chuti je ještě osolíme a opepříme.
Vepřové kotlety přelijeme kaštanovou omáčkou a podáváme.