Vepřové kotlety s kaštanovou omáčkou

Nejdříve omyjeme a naklepeme kotlety.

Poté smícháme bobkový list, tymián, rozmarýn a majoránku se čtyřmi lžičkami olivového oleje. Kromě koření tam přidáme i stroužky propasírovaného česneku.

Marinádou potřeme omyté a naklepané maso.

Necháme odležet asi třicet minut.

Mezitím uvaříme jedlé kaštany v horké vodě a to po dobu 40 minut. Tyto kaštany je třeba předtím naříznout.

Uvařené kaštany oloupeme.

Ručním mixérem je rozmixujeme na hustší krém.

Tento kaštanový krém dáme do kastrůlku. Přidáme máslo a smetanu. Zvolna a za stálého míchání vaříme asi deset minut.

Kotlety osmahneme přibližně 5-10 minut z každé strany. Podle chuti je ještě osolíme a opepříme.

Vepřové kotlety přelijeme kaštanovou omáčkou a podáváme.