Cuketa je báječná v tom, že roste rychle a nenáročně. Způsoby jejího zpracování jsou velice pestré a tak přináším jeden z nich:
- vejce 3 ks
- cukr moučka 180 g
- polohrubá mouka 300 g
- nastrouhaná cuketa 400 g
- olej 2 dcl
- kypřící prášek 1 ks
- mletá skořice 1/2 lžíce
- kakao 2 lžíce
- vanilkový cukr 1 ks
Nejdříve oloupeme cuketu a nastrouháme. Cuketa pouští vodu, proto je dobré jí nechat odstát a vymačkat z ní vodu.
Poté rozšleháme vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem. Já používám kuchyňský robot, ale je možné je rozšlehat i vidličkou.
Pak přidáme olej, kakao, mletou skořici, mouku s práškem do pečiva, cuketu a pořádně promícháme.
Předem si vymažeme formu na bábovku a vlijeme do ní těsto.
Vložíme do předem vyhřáté trouby.
Upečenou cuketou bábovku necháme vychladnout a posypeme cukrem.
Bábovku nakrájíme a můžeme se do ní pustit.