Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky.

Ingredience
  • cuketa    1 ks

    100_0107

  • vejce    2 ks
  • česnek    4 stroužek
  • hladká mouka    150-200 g
  • majoránka     hrst
  • sůl     špetka
  • olej na smažení     ks

Vynikající a chutný způsob, jak zužitkovat úrodu na zahrádce

  • Cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy.
  • Co je důležité – nastrouhanou cuketu nechat odstát, protože pouští velké množství vody. Já nechávám asi půl hodiny.
  • Poté do ní přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
  • Ze vzniklého těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na oleji do zlatova.
  • Po upečení přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.

Tyto bramboráčky potěšily mojí návštěvu, která se po nich jenom olizovala.