Cuketové bramboráčky
Cuketové bramboráčky.
- cuketa 1 ks
- vejce 2 ks
- česnek 4 stroužek
- hladká mouka 150-200 g
- majoránka hrst
- sůl špetka
- olej na smažení ks
Vynikající a chutný způsob, jak zužitkovat úrodu na zahrádce
- Cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy.
- Co je důležité – nastrouhanou cuketu nechat odstát, protože pouští velké množství vody. Já nechávám asi půl hodiny.
- Poté do ní přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
- Ze vzniklého těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na oleji do zlatova.
- Po upečení přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.
Tyto bramboráčky potěšily mojí návštěvu, která se po nich jenom olizovala.