- bílý jogurt 2 hrnky
- šlehačka 1 hrnek
- vejce 2 ks
- polohrubá mouka 2 hrnky
- prášek do pečiva 1 ks
- cukr krystal 1 hrnek
- hrubá mouka 100 g
- cukr krystal 100 g
- máslo 100 g
Velmi jednoduchý a vděčný způsob, jak v létě zužitkovat úrodu ze zahrádky.
Bílé jogurty, šlehačku, vejce, polohrubou mouku, cukr krystal a prášek do pečiva vložím do šlehače kuchyňského robota a smíchám dohromady.
Kdo nemá robota, smíchá vařečkou v misce – i tak to jde.
Předem si předehřeji troubu a plech vyložím pečícím papírem.
Vzniklé těsto vleji na plech.
Na těsto vložím černý rybíz. Na tuto bublaninu je možno použít jakékoliv ovoce – jahody, meruňky.
Z hrubé mouky, cukru krystalu a z másla si udělám drobenku. Tou posypu pokladené ovoce.
Takto připravenou bublaninu vložím do trouby a peču až do úplného upečení. To kontroluji pohledem a špejlí.