Tento dort je vhodný především pro masožravé členy rodiny.
- cibule 1 ks
- fazole 1 sklenička
- ementál 100 g
- čedar 100 g
- brambory záleží na velikosti – asi 4 ks
- slanina 200 g
- mleté maso 200 g
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Nejdříve jsem kulatou formu vyložila pečícím papírem.
Poté jsem postupně začala vkládat jednotlivé vrstvy ingrediencí, které v závěru vytvořily slaný dort.
První vrstvou byla slanina. Upozorňuji, že jsem musela koupit slaninu dostatečně dlouhou tak, aby překryla všechny ostatní vrstvy. Takže byla hodně dlouhá. Jednotlivé plátky slaniny jsem pokládala jednu vedle druhé od středu misky až ven přes okraj zapékací misky.
Na slaninu jsem položila brambory nakrájené na tenké plátky. Ty jsem posolila.
Další vrstvou bylo mleté maso, které jsem ochutila pepří a solí.
Na toto mleté maso jsem vyklopila fazole, které jsem zakoupila v plechovce ve slaném nálevu.
Fazole jsem pokryla plátky sýru ementál.
Další vrstvou byla cibule, kterou jsem nakrájela na tenké plátky.
A jedeme dál – další vrstva brambory, nakrájené na tenké plátky a posolené.
Poté opět vrstva mletého masa a na ně vrstva fazolí.
Na fazole jsem nakrájela sýr čedar a opět přikryla vrstvou osolených brambor.
Dílo bylo dokonáno. To celé jsem přikryla slaninou, která mezitím přesahovala okraj formy.
Vložila jsem do trouby a to celé jsem pekla na 200°C 40 minut.