Jahodový dort
- vejce 3 ks
- vanilkový cukr 1 ks
- moučkový cukr 1 hrnek
- olej 1 hrnek
- prášek do pečiva 3 ks
- hladká mouka 2,5 hrnek
- vlažné mléko na zadělání
- zakysaná smetana 2 ks
- šlehačka 1 ks
- bílý fondán 1 ks
Začala jahodová sezóna a s ní i množství receptů, jak si osladit život tímto červeným ovocem.
A proč rovnou nezačít jahodovým dortem?
Upozorňuji – je vysoce jedlý a jen se po něm zapráší.
Ale jak začít?
Postup:
Do kuchyňského robota jsem rozbila tři vejce a utřela s vanilkovým a moučkovým cukrem.
Pak jsem přidala olej a nakonec hladkou mouku a to celé naředila vlažným mlékem.
Vzniklé těsto jsem vložila do dortové formy, do které jsem předem vložila pečící papír.
To celé jsem dala péct do předem vyhřáté trouby na 45 minut.
Vzniklý korpus jsem nechala vychladnout a mezitím jsem si připravila náplň.
Tato náplň vznikla umícháním jedné šlehačky se ztužovačem, do které jsem pak vetřela dvě zakysané smetany.
Vychladlý korpus jsem rozpůlila a položila na něj omyté jahody. Na jahody jsem vetřela vzniklý krém a přiložila druhou půlku korpusu.
Celý korpus jsem obalila bílým fondánem, který jsem zakoupila již připravený a stačilo ho jenom vyválet do požadované formy.
Takto vzniklý dort jsem dala vychladit do lednice.