Hrníčková bábovka ze šlehačky

Hrníčková bábovka ze šlehačky
Ingredience :
cukr krystal 1  hrnek
vejce 3 ks
polohrubá mouka  2 hrnek
smetana ke šlehání 1 ks
prášek do pečiva 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
máslo a mouka na vymazání

Obejměte dnes svojí lednici a mějte ji rádi i ta to málo, co někdy dokáže nabídnout.

Přináším recept na rychlou a jednoduchou bábovku, která dokáže zpříjemnit nedělní odpoledne.

A jak na ní?

Nejdříve rozehřejeme troubu. Formu na bábovku vymažeme máslem a moukou, nebo strouhankou.

Vyšleháme vejce, oba dva druhy cukru a šlehačku. Já používám kuchyňský robot, takže používám na šlehání a přípravu těsta ten. Do pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva a zpracujeme  v těsto.

Takto připravené těsto nalijeme do předem připravené bábovkové formy. Je možné do jedné poloviny těsta přidat kakao a tak vznikne bábovka dvou barev.

Rychlou šlehačkovou  bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě asi 40 minut, záleží na zvyklostech trouby. Její propečenost  kontrolujeme špejlí.

Upečené dílo vyklepneme z trouby a zdobíme moučkovým cukrem.

Po nedělním obědě si uvaříme kafíčko a podáváme dobře vypečenou,  rychlou a dobrou bábovku.