Obejměte dnes svojí lednici a mějte ji rádi i ta to málo, co někdy dokáže nabídnout.
Přináším recept na rychlou a jednoduchou bábovku, která dokáže zpříjemnit nedělní odpoledne.
A jak na ní?
Nejdříve rozehřejeme troubu. Formu na bábovku vymažeme máslem a moukou, nebo strouhankou.
Vyšleháme vejce, oba dva druhy cukru a šlehačku. Já používám kuchyňský robot, takže používám na šlehání a přípravu těsta ten. Do pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto.
Takto připravené těsto nalijeme do předem připravené bábovkové formy. Je možné do jedné poloviny těsta přidat kakao a tak vznikne bábovka dvou barev.
Rychlou šlehačkovou bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě asi 40 minut, záleží na zvyklostech trouby. Její propečenost kontrolujeme špejlí.
Upečené dílo vyklepneme z trouby a zdobíme moučkovým cukrem.
Po nedělním obědě si uvaříme kafíčko a podáváme dobře vypečenou, rychlou a dobrou bábovku.