Bezmasý guláš s fazolemi a s hlívou ústřičnou

Bezmasý guláš s fazolemi a s hlívou ústřičnou
Ingredience:
fazole 250 g
brambory 3 ks
cibule 1 ks
hlíva ústřičná 300 g
rajský protlak 1 ks
olej 3 lžíce
majoránka 1 hrst
masox1 ks

Jednoduchý a fajn recept na bezmasé jídlo, navíc chutné a výživné.

Přeprané fazole je třeba nejdříve namočit do vody a to na 10-12 hod. Je to opravdu důležité pro strávení jakýchkoliv luštěnin a pro snadnější vaření.

Po uplynutí této doby jsem vyměnila vodu, fazole dala vařit a přivedla k varu. Potom jsem snížila teplotu a vařila asi 40 minut.

Mezitím jsem si omyla a nakrájela na kousky hlívu ústřičnou a brambory.

V dalším hrnci jsem si rozpálila olej a na tom jsem osmažila nadrobno nakrájenou cibuli. Na tuto cibulku jsem vložila předem nakrájenou hlívu ústřičnou a brambory, To celé jsem na cibulce orestovala cca 2-3 minuty.

Potom jsem přidala rajský protlak, zamíchala a zalila vodou, cca 0,75ml – 1l. Pro dochucení jsem tam přidala 1 kostku masoxu. Při střední teplotě jsem vařila si 15 minut. Také jsem tam přidala majoránku.

Potom jsem tam vložila již uvařené fazole, dobře promíchala při mírné teplotě spolu vařila dalších asi deset minut.