Kuskus nalijeme do vhodné mísy a zalijeme ho teplým kuřecím vývarem. Přikryjeme ho fólií a necháme 10 minut stát. Pak ho vidličkou načechráme.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Krátce orestujeme a přidáme kuskus, zelené fazolky a bylinky. Promícháme a dále přidáme citrónovou šťávu, sůl a vejce. Takto upravený kuskus necháme vychladnout.
Krůtí prsa omyjeme a rozložíme na potravinovou fólii vhodnou na pečení. Rozřízneme je na motýlka a opatrně je rozklepeme mezi dvěma plátky fólie. Maso jemně rozložíme a vložíme na něj slaninu. Na takto připravené krůtí maso rozetřeme již hotovou kuskusovou náplň a maso i s náplní pomocí fólie opatrně zavineme do rolády. Pevně ji do fólie zabalíme, fólii na okrajích zavážeme a roládu necháme nejméně 2 hodiny nebo i přes noc odležet v chladu.
Zabalenou roládu položíme spojem dolů do pekáčku a vložíme ji na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak z ní odstraníme fólii, roládu potřeme zbylým máslem a pečeme ještě 20 – 30 minut, dokud není roláda propečená i uvnitř (náplň uvnitř musí být horká). Během pečení roládu podle potřeby podléváme horkou vodou.
Ingredience
800g – krůtí prsa
100g – kuskus
180ml – kuřecí vývar
2 stroužky – česnek
50g – máslo
1 špetka – sůl
1 kus – vejce
hrst – pažitka
150 g – slanina
1 kus – cibule
1 sklenička – zelené fazolky zn. Bondualle