Hrníčková rybízová buchta

Ingredience
  • bílý jogurt    2 hrnky
  • šlehačka    1 hrnek
  • vejce    2 ks
  • polohrubá mouka     2 hrnky
  • prášek do pečiva    1 ks
  • cukr krystal    1 hrnek
  • hrubá mouka    100 g
  • cukr krystal    100 g
  • máslo    100 g

Velmi jednoduchý a vděčný způsob, jak v létě zužitkovat úrodu ze zahrádky.

Bílé jogurty, šlehačku, vejce, polohrubou mouku, cukr krystal a prášek do pečiva vložím do šlehače kuchyňského robota a smíchám dohromady.

Kdo nemá robota, smíchá vařečkou v misce – i tak to jde.

Předem si předehřeji troubu a plech vyložím pečícím papírem.

.100_0104

Vzniklé těsto vleji na plech.

Na těsto vložím černý rybíz. Na tuto bublaninu je možno použít jakékoliv ovoce – jahody, meruňky.

Z hrubé mouky, cukru krystalu a z másla si udělám drobenku. Tou posypu pokladené ovoce.

Takto připravenou bublaninu vložím do trouby a peču až do úplného upečení. To kontroluji pohledem a špejlí.

Rychlé, jednoduché a chutné – i tak si lze zpříjemnit letní dny.